Tv/Boek – Gouwe ouwe

Terecht of onterecht – daarover zijn de meningen verdeeld – maar voor velen gelden de jaren zestig van de vorige eeuw als de ‘gouwe ouwe’ tijd. Een decennium vol mogelijkheden en vrijheid.

De welvaart groeide spectaculair en de loonstrookjes werden steeds leuker. Het was de tijd van de eerste Puch, de Dafjes, het bermtoerisme, de doorzonflats, de eerste popfestivals, lange haren en baarden én actievoeren. Op 19 maart verschijnt Ondersteboven. Jouw Nederland in de jaren zestig van auteurs Petra Boers en Rebecca Wilson en vormgever Suzanne Hertogs. Op diezelfde datum start op NPO2 ook de gelijknamige tv-serie van NTR en VPRO, gepresenteerd door oudere-jongere Kees van Kooten.

Boek en tv-serie vertellen het verhaal van een periode die de Nederlandse samenleving volledig overhoophaalde. Voor degenen die de periode bewust meemaakten, komen op een swingende wijze tal van herkenbare momenten voorbij.

Ondersteboven. Jouw Nederland in de jaren zestig – boek vanaf 19 maart in de boekhandel, start serie op dezelfde datum (NPO2). walburgpers.nl

 

 

Delen