-
Volg ons ook via facebook
-
Laatste blogs
- Frank van Wijck: Prioriteiten
- Ignace Schretlen: De magie van stikstof
- Frank van Wijck: Afvinklijstje
- Frank van Wijck: Kracht en zwakte
- Mariska Koster: Primum non nocere
- Erik van Dam: Aanpak schijnzelfstandigheid? De lange baan wordt al weer ingezeept!
Tip de redactie
Heeft u een onderwerp dat wij in Arts en Auto kunnen opnemen? Of wilt u bijvoorbeeld bij ons bloggen? Neem dan contact met ons op!
Tweede huis op een park
Het wemelt in ons land van de bungalowparken. Vanwege de goede reputatie die deze parken over het algemeen genieten en de aantrekkelijke prijzen van de huisjes, is het niet vreemd dat menig potentiële koper een recreatiewoning op een park overweegt. Wat maakt zo’n huisje zo aantrekkelijk? En: kleven er ook nadelen aan?
Tekst: Rutger Vahl
Van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg: overal in ons land zijn wel bungalowparken te vinden. Volgens Henkjan Prins, Exhibition Manager van de Second Home Beurs, telt Nederland er zo’n 1100, goed voor in totaal ruim honderdduizend recreatiewoningen. Qua omvang en voorzieningenniveau zijn al die parken en huisjes verschillend. Het gevarieerde aanbod illustreert niet alleen hoe afwisselend Nederland als vakantieland kan zijn, maar ook hoe elk type recreant hier wel iets van zijn gading kan vinden.
Hiermee is meteen een eerste pluspunt van een tweede huisje op een recreatiepark in eigen land genoemd. Een tweede betreft de goede reputatie die Nederlandse parken genieten. Uit onderzoek van Zoover, de vergelijkingssite voor vakantiebestemmingen en -accommodaties, blijkt dat Nederlandse recreatieparken gemiddeld een 7,95 scoren. Dat is hoger dan parken in Duitsland (7,81), Frankrijk (7,39) en België (6,73).
Lees verder (pdf).
Delen:
Gerelateerde artikelen: