Vegetarische pastaschotel uit de oven
Wie Reanne Hek (20)
Studie derdejaars tandheelkunde in Nijmegen
Woont in een appartementje in die stad
Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Marcel Krijgsman
“Ik kook graag en heb geen echte voorkeuren voor vis, vlees, hartig of zoet. Mijn inspiratie haal ik vooral van internet, ik kijk bijvoorbeeld geregeld op Pinterest en lekkerensimpel.nl. Dit makkelijke én lekkere recept is een variatie op een pastaschotel die ik op die laatste site vond.”
Vegetarische pastaschotel uit de oven
(2-3 personen)
- 200 gram verse spinazie
- 5 tomaten (of blik tomatenblokjes)
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 el crème fraîche
- 1 ui
- 1 bakje cherrytomaatjes
- geraspte kaas
- pasta (ik neem meestal volkoren fusili of penne)
- (olijf)olie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten, ui en knoflook in stukken, pureer de tomaten met een staafmixer of in een keukenmachine. Doe de olie in een wat diepere pan en fruit de ui en knoflook. Kook ondertussen de pasta zoals het op de verpakking staat. Doe het tomatenmengsel bij de ui en knoflook en laat het even pruttelen. Voeg vervolgens de crème fraîche en de zongedroogde tomaatjes toe en roer dit door het mengsel. Doe de spinazie bij het tomatenmengsel en laat koken totdat de spinazie geslonken is. Giet de pasta af en mix deze door het mengsel. Doe vervolgens de pasta en het mengsel in een ovenschaal, strooi er wat kaas overheen en de cherrytomaatjes en zet 40 minuten in de oven. Eet smakelijk!