Wadopera – Peter Grimes

In het Engelse kustdorpje Suffolk is visser Peter Grimes verdachte in een proces over de dood van zijn scheepsjongen. De dorpelingen laten weten dat ze Grimes schuldig vinden, maar de lijkschouwer concludeert dat de dood een ongeluk was. Als alle inwoners inclusief Grimes zich later in een dorpscafé verzamelen vanwege een naderende storm, keert de gemeenschap zich tegen hem. 

Dit zijn de componenten van waaruit zich het verhaal ontwikkelt van Wadopera dat in september een aantal malen zal worden uitgevoerd bij Paesens-Moddergat (Fryslân). 

Ruim 75 solisten, koorzangers, acteurs en figuranten met als achtergrond het Wad, vertellen het indringende verhaal van Peter Grimes. Zij vormen de bevolking van het vissersdorpje en creëren dramatische volksscènes waarin het soms behoorlijk uit de hand loopt. Wadopera toont het benauwde, soms benepen leven in een kleine vissersgemeenschap. De muziek van componist Benjamin Britten neemt het publiek mee naar een kleine, met zichzelf worstelende gemeenschap. 

Wadopera – Paesens-Moddergat, diverse speeldata tussen 10 en 24/09, wadopera.nl 

Delen