Wethouder Deventer onduidelijk

Diverse politieke partijen zijn kwaad op wethouder Magriet de Jager van Deventer. Zij zaaide dinsdag verwarring in een uitzending van Nieuwsuur.  Deventer zou vanaf 2015 vrijwilligers en werklozen willen inzetten voor de persoonlijke zorg aan hulpbehoevende inwoners. De Jager zegt nu dat dat beeld niet klopt en dat zij onduidelijk was.

 

De gemeente Deventer schakelt géén werklozen en vrijwilligers in voor het verlenen van medische zorg aan ouderen. Volgens wethouder Margriet de Jager wekte zij in de uitzending van Nieuwsuur de indruk dat alle verzorging aan werklozen en vrijwilligers zou worden overgelaten. De wethouder zegt dat dat niet klopt en dat zij niet duidelijk genoeg is geweest. Medische zorg blijft volgens haar een zaak van professionals en iedereen krijgt de zorg die hij of zij nodig heeft.

De Jager zou betreuren dat ze het beeld heeft opgeroepen dat ouderen en hulpbehoevenden zorg van willekeurig wie zouden kunnen krijgen. De wethouder zou nog steeds van mening zijn dat mantelzorgers, vrijwilligers en werklozen wel waar nodig ingezet moeten kunnen worden, maar om bijvoorbeeld boodschappen te doen of mensen bij activiteiten te begeleiden.  Dat zou altijd alleen met wederzijdse goedkeuring kunnen gebeuren.

De Jager wekte in de uitzending de indruk dat uitkeringsgerechtigden in Deventer gedwongen zullen worden om bijvoorbeeld katheters te vervangen, te helpen met het aandoen van protheses en injecties te geven. Ze zouden zich daarmee maatschappelijk nuttig maken.

De wethouder moet woensdagdagavond aan de gemeenteraad uitleggen wat het college van Ben W wil.

Zie ook de blog van Frank van Wijck.

Kijk hieronder de uitzending van Nieuwsuur terug:

 

Get Adobe Flash
 

 

Delen