Winterwandelen op Gran Canaria

De beste manier om Gran Canaria te ontdekken is niet liggend op het strand, maar met wandelschoenen aan. Van een miniwoestijn tot bergen en complete valleien in bloei, de veelzijdigheid van dit Canarische eiland is verrassend. Helemaal in de winter.

Tekst: Bas van Oort

 

Vanuit een bepaalde hoek lijkt het even alsof er geen einde aan komt. Zandduin na zandduin, tot aan de horizon. Maar als ik een van die duinen opklim, komt langzaam de Atlantische Oceaan tevoorschijn. Achter me ligt Maspalomas, een van de voornaamste redenen waarom toeristen in het vliegtuig naar Gran Canaria stappen. De kustplaats, op het zuidelijkste puntje van het eiland gelegen, is populair. De zandstranden zijn er uitgestrekt en de temperatuur is er het hele jaar door rond de 25 graden.

De kermis van de all-inclusivevakanties komt hier volledig tot uiting. Maar de badplaats biedt, naast al het toeristische vertier, iets veel mooiers: de duinen van Maspalomas, een zandvlakte van meer dan 400 hectare. Een gebied zo groot dat het ook wel de mini-Sahara van de Canarische Eilanden wordt genoemd.

Lees verder (pdf).AA01-2016p048-051

 

 

Delen