zevende Domus Dag

Op vrijdag 13 december vindt in de Domus Medica in Utrecht voor het zevende achtereenvolgende jaar de zogeheten ‘Domus Dag’ plaats. Het thema voor 2013 luidt De Medische Studie – Terugblik op een halve eeuw. Geïnteresseerden in de geschiedenis van het medisch onderwijs wacht deze dag een programma met tal van sprekers (onder anderen prof.dr. Piet Borst en prof.dr. Hans Galjaard) die hun licht laten schijnen over de medische studie en het medisch onderwijs vanaf de jaren zestig. 

Dit jaar wordt de bijeenkomst – die begint om 10.00 uur en rond 16.00 uur eindigt met een borrel – afgesloten met de presentatie van drie nieuwe medisch-historische initiatieven, namelijk de oprichting van de Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis, de oprichting van de Stichting Centrum voor Medisch-Historische Documentatie en Medisch Erfgoed, en de lancering van de nieuwe website mgnportaal.nl, waar alle medisch-historische activiteiten in Nederland in beeld worden gebracht.

Belangstellenden voor de 7de Domus Dag kunnen zich aanmelden via domusdag@medischegeschiedenis.nl. De kosten voor deze dag zijn € 35,- (inclusief lunch).

Delen