Zoete aardappel met kikkererwten

Wie Joëlle (23, rechts op de foto) en Saskia (24) Studie respectievelijk vierdejaars fysiotherapie en tweedejaars HBO-V Wonen in Utrecht.

Tekst: Monique Bowman

 

“Wij zijn al anderhalf jaar huisgenoten. Zo’n drie keer in de week koken en eten we samen, want dat vinden we wel zo gezellig. Dit gerecht maken we geregeld, het is een soort via-via recept dat wij van een vriendin hebben gekregen en op onze beurt ook weer geregeld aan anderen doorgeven.”

09s-2015p033

Zoete aardappel met kikkererwten

(voor 3 personen)

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 blik kikkererwten (circa 400 gram, uitgelekt)
  • 1 pakje spekjes (circa 400 gram)
  • 1 zak rucola
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • bieslook (vers of gedroogd)
  • geroosterde pijnboompitten
Bereiding

Snij de zoete aardappel in vieren en kook deze totdat je er met een vork in kunt prikken. Giet af en laat even uitdampen. Bak ondertussen de spekjes aan in een antiaanbakpan en bak de uien en knoflook mee in het vrijgekomen vet. Zodra de spekjes goed knapperig zijn, voeg je de kikkererwten toe. Bak de kikkererwten tot ze een knapperig korstje hebben. Haal de zoete aardappel uit de pan, snij deze in dobbelstenen en voeg toe aan het spekjes-kikker-erwtenmengsel. Bak nog zo’n drie minuten, zodat de smaken zich goed kunnen mengen. Voeg een beetje bieslook toe en serveer met de rucola, de pijnboompitten en eventueel wat crème fraîche.

 

Delen