Zoobiquity-congres in Rhenen

Op donderdag 8 september organiseert het Kennisnetwerk Zoönosen Midden-Nederland van 9.00 tot 17.30 uur een zoobiquity-congres in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Professionals uit de humane en veterinaire gezondheidszorg, studenten geneeskunde en diergeneeskunde en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd.

Zoobiquity onderzoekt hoe overeenkomsten tussen mens en dier gebruikt kunnen worden voor de diagnose, behandeling en genezing van ziekten bij beiden. Want als bekend is hoe een ziekte bij de ene soort kan worden bestreden, ligt genezing bij de andere soort mogelijk binnen handbereik.

Tijdens het congres zullen veterinaire en humane artsen ziektebeelden bespreken die zowel bij dieren als bij mensen voorkomen. Onder andere leukemie, topsportgeneeskunde en obesitas komen aan bod. En ook een klinische ronde door het dierenpark maakt onderdeel uit van het programma.

Er is plaats voor honderd deelnemers. Deelname kost € 50, studenten betalen € 35. Er is accreditatie toegekend door de KNMvD (5,5 punten), de KNMG (6 punten) en de V&VN (6 punten; secties Infectiepreventie en Oncologie).

Meer informatie en inschrijven via vandieropmens.nl.

Delen