Zorgfamilies: Algie

zorgfamilies / "Mijn vader is heel precies. Zelf ben ik meer van het doorpakken”

Achter vlnr: zus Carolien Algie (65), tandarts, vader Willem Algie (94), chirurg niet praktiserend, zus Marlies Algie (63), verpleegkundige A dagbehandeling, nicht Emma Algie (25), coassistent, schoonzus Annebeth Goetmakers (55), ic-verpleegkundige, Gijs Algie (66), chirurg.

Voor vlnr: dochter Lisa Algie (34), dierenarts, echtgenote San Algie-Curfs (66), verpleegkundige, moeder Els Algie-Campioni (92), medisch analist (tot huwelijk).

Niet op de foto: schoonzus Petra (61), gynaecoloog, nicht Charlotte Huber (34), fysiotherapeut in Nigeria, Sophie (echtgenote van neef Bas) Huber (33), aios gynaecologie in Zwitserland, zoon Jelle Algie (27), anio kno.

Gijs Algie zit met zijn vader aan de keukentafel in het huis van zijn ouders. Onder de koffie vertellen ze verhalen over vroeger en nu. Gijs is in velerlei opzicht in de voetsporen van zijn vader getreden. “Ik wist al op mijn 16e dat ik net als mijn vader chirurg wilde worden. Dat was echt mijn doel. Ik studeerde ook in Leiden en werd daar, als zoon van drievoudig Varsity-winnaar in de oude vier (vier + stuurman over 3 kilometer), met open armen bij de roeivereniging ontvangen.” Ook Algie jr. won twee keer de Varsity. “Dat was belangrijker dan deelname aan EK en WK.” Een andere gedeelde passie in de familie is de jacht, die ook vader Willem en een aantal kleinkinderen beoefenen.

Natuurlijk zijn er ook verschillen. Gijs: “Ik zag als kind mijn vader alleen op zondag. Zelf heb ik meer tijd met mijn kinderen doorgebracht.” Ook in het werk verschillen ze. “Mijn vader is heel precies. Zelf ben ik meer van het doorpakken.”

Gijs is betrokken bij het werk van zijn kinderen, zoals bij dierenarts Lisa. “Zij houdt ook van chirurgie en vraagt me af en toe om advies. We opereren wel eens samen, laatst nog een jonge ram. Uiteraard werk ik dan onder toezicht van haar baas en haarzelf, maar er is veel overlap in operatietechniek.”

In deze serie portretteren we, in aanloop naar 100 jaar VvAA in juni 2024, grote ‘zorgfamilies’.

Delen