Schilderijen oud-chirurg in museum

Ambitie, menselijk streven, maar ook achteloosheid, dood, bederf, verderf en de schoonheid daarvan: daar draait het om in de schilderijen van oud-chirurg Hans Steffelaar. Een expositie van zijn werk, getiteld We Won, is nog tot en met 27 maart te zien in Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Het museum beschrijft het werk van Steffelaar als volgt: ‘We worden voortgedreven door onze verwachtingen, ambities, geloof en idealen. Als we winnen vraag dan niet ten koste waarvan. We Won is niet alleen de titel van de eerste museale solotentoonstelling van Hans Steffelaar maar ook de naam van een cruciale serie werken die ons de keerzijde van de overwinning toont. Zijn metersbrede werken moeten de kijker bij de lurven grijpen, aldus de schilder zelf.’

Hans Steffelaar (1940) heeft in de afgelopen 25 jaar naast zijn werk als chirurg een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, dat bekendheid geniet binnen een kleine kring van liefhebbers. In relatieve afzondering werkt hij aan zijn imposante doeken in zijn atelier nabij het Twentse Bornebroek.

www.hanssteffelaar.nl

www.rijksmuseumtwenthe.nl

Delen