Dokter Vlimmen bestaat nog

De tijden van dokter Vlimmen zijn voorbij, maar de moderne variant van de markante romanfiguur bestaat nog. In een rivierdorp aan de Waal liet hij samen met zijn echtgenote op duurzame wijze een hypermoderne kliniek bouwen. Van gezelschapsdieren tot alpaca’s en van bemodderde kaplaarzen tot klinisch operatiehemd.

Tekst: Marjan Enzlin | Beeld: Studio Oostrum

Het is een mooie dag voor het baasje van een zes weken oude dobermannpincherpup. Het prachtige beestje, enige uit een nest van een zeer zeldzame witte Amerikaanse dobermann-moeder en een black and tan-vader, blijkt geen reutje te zijn, zoals het baasje zes weken lang dacht, maar een teefje, zoals hij
had gehoopt. Hilariteit alom dus als dierenarts Marieke van Boxsel (45) van Dierenkliniek de Bata4en in Haaften ontdekt dat het vermeende reutje geen testikels heeft. Ze had het beestje al eerder gezien vanwege een probleem met de staart, maar had toen geen reden om te twijfelen aan de mededeling van de baas zelf dat het om een reutje ging. Bij onderzoek vandaag kwam de verrassing echter snel aan het licht.


Van Boxsel runt samen met echtgenoot Leo van Merwijk (43), ook dierenarts, een bijzondere dierenkliniek voor gezelschapsdieren in Haaften, een klein dorp aan de Waal. Het paar nam de praktijk in 2003 over van een dierenarts voor wie het eerst een tijd had waargenomen. Onlangs bouwden ze op het terrein een geheel nieuwe kliniek waar behalve diergeneeskunde nog veel meer te halen is voor baasjes van gezelschapsdieren. En voor alpacaliefhebbers en andere dierenartsen, zoals later blijkt.

Lees verder (pdf).

11-2013p018-022

 

Delen