Boek – Verdwenen levens

In 2020, als de grenzen dicht zijn, weet schrijver en beeldend kunstenaar Florette Dijkstra (1963) toch door de wereld te dwalen. Ze volgt het spoor van mensen die vergeten zijn en van wie het bestaan soms zelfs wordt ontkend.

In archieven en op internet ontdekt Dijkstra dat er meer aan de hand is. De tochten monden uit in vier spannende reconstructies in haar boek Verdwenen levens.

Wat overkwam schrijver Edward Benecke bij zijn laatste bergbeklimming? Waarom wordt ontkend dat een vróuw tijdens de Franse Revolutie Den Bosch veroverde? Wie was de eerste in Dijkstra’s familie die een dodelijke genetische fout doorgaf, en hoe onthult een spoor naar voortvluchtigen een wereld vol intriges en conflicten in 18e-eeuws België? Op haar zoektochten inVerdwenen levens bewandelt Dijkstra mooie zijpaden. In haar boeken en tekeningen zoekt zij vaker naar vergeten personen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. Ze publiceerde de biografische romans De vrouw van verf en De onvoltooide, gevolgd door Rumoer, over het begin van kunst

Verdwenen levens – Florette Dijkstra – Uitgeverij Querido  

Delen