Compact en veelzijdig Toronto

Lang werd Toronto weggezet als saai en grijs, maar die tijden zijn voorbij. De grootste stad van Canada staat symbool voor de nieuwe koers van het land: fris, open-minded en extreem multicultureel. Met om de hoek spectaculaire natuur.

Tekst: Bas vanOort | Beeld: Shutterstock

 

Gouden tip op een mooie dag in Toronto: ‘doe wat de locals doen en pak de ferry naar Wards Island.’ De tipgever is Tracy Ford, al jarenlang werkend en wonend in Canada’s grootste stad. “De ferry vertrekt vanuit het centrum, kost maar zeven dollar en binnen tien minuten sta je aan de overkant op de Toronto Islands. Daar kijk je over het water en zie je de skyline in al haar pracht. Vanaf Wards Island steek je wandelend of op een huurfiets zo door naar Centre Island of Toronto Island Park. Er zijn overal plekjes waar je kunt zitten en picknicken en omdat de eilanden autovrij zijn, is het er altijd rustig.”

Toronto voelt open, fris en vertrouwd, ook midden in het centrum. Het is er levendig, mede door de campus van de Ryerson University. En alles is te belopen.

Lees verder (pdf).

AA01-2016p054-055

 

 

 

 

Delen