Datalek bij Vereniging VvAA

Op woensdagavond 22 juni 2022 is door een vergissing een bestand met namen en adressen van een deel van de VvAA-leden naar een verkeerd e-mailadres verzonden. Omdat dit bestand geen andere persoonsgegevens bevatte, betreft het een datalek met een laag risico voor misbruik. Toch brengt VvAA haar leden hiervan op de hoogte, omdat de Vereniging te allen tijde open en transparant wil zijn. 

Direct nadat deze vergissing aan het licht kwam, heeft Vereniging VvAA gehandeld. Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de persoon die per abuis het bestand heeft ontvangen, heeft aangegeven het bestand te hebben verwijderd. Daarnaast is VvAA een intern onderzoek gestart, om ervoor te zorgen dat dit niet nogmaals kan gebeuren. 

Leden met vragen kunnen zich melden via vereniging@vvaa.nl.

2 Reacties Reageer zelf

 1. A.Huijsman
  Geplaatst op 21 juli 2022 om 20:01 | Permalink

  Data lek op 22 juni is heel vervelend.
  Maar hoe komt het , dat het pas op 15 juli gemeld wordt in Arts en Auto ?

 2. Imke Besselsen
  Geplaatst op 25 juli 2022 om 13:43 | Permalink

  Beste A. Huijsman,

  Bedankt voor uw reactie.

  Vereniging VvAA wilde de datalek zo snel mogelijk met de leden delen. Aangezien het datalek verzendadressen voor de Arts en Auto bevatte is ervoor gekozen om in de eerstvolgende Arts en Auto na 22 juni een bericht te plaatsen. Deze editie van Arts en Auto kwam uit op vrijdag 15 juli.
  Om ook de leden te bereiken die het tijdschrift nog niet hebben ontvangen (bijvoorbeeld wegens vakantie), hebben we dit bericht op diezelfde datum ook online gepubliceerd.
  In de tussenperiode hebben wij reeds een aantal verbeteringen doorgevoerd waardoor dergelijke bestanden in de toekomst niet via de e-mail verstuurd worden.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met Vriendelijke Groeten,
  Imke Besselsen
  Adviseur Lidmaatschap Vereniging VvAA