De stoel van Rob Sleutelberg

In de spreekkamer waar Rob Sleutelberg (64, gepensioneerd huisarts) ooit een luisterend oor aan zijn patiënten bood, maakt hij nu stoelen.   

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Bas Beentjes/DB

AA10-2015p053
“Mijn eerste zelfontworpen stoel dateert uit mijn studententijd. Na mijn pensionering heb ik deze interesse weer opgepakt en mijn oude spreekkamer ingericht als meubelwerkplaats. Dit is mijn derde zelfgemaakte stoel, én mijn favoriet. Hij is van buigtriplex, dat ik heb versterkt met epoxy en glasvezeldoek.

‘Ik ben blij dat ik mijn favoriete stoel weer terug heb’

Eerder dit jaar mocht ik mijn stoel tentoonstellen in WonderWood, een galerie annex winkel in Amsterdam vol multiplex meubelen. Na drie maanden kreeg ik hem weer terug, hij was niet verkocht. Diep in mijn hart was ik daar niet rouwig om, ik was eigenlijk juist wel blij dat ik mijn favoriete stoel weer terug had.”

Ook in deze serie:

  • Jan Ulehake: “De zitting is eerst in ijs vormgegeven”
  • Wieneke de Leeuw: “Heerlijk om materiaal op een originele manier te recyclen”
  • Loes Swaan: “Ooi zal ik er misschien zelf ook mijn laatste dagen in slijten”

 

Delen