Een maand muziekprof

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een landelijk projectorkest dat ieder jaar wordt samengesteld uit talentvolle studenten die zich naast hun studie op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek.

In februari leggen de studenten hun studie stil om zich een maand lang volledig aan de muziek te wijden: na een intensieve repetitieperiode gaat het orkest op tournee door binnen- en buitenland.

Derdejaars geneeskundestudent Madelief Binnerts (20) uit Amsterdam speelt eerste viool: “Het NSO is een heel bijzondere ervaring. Ik kan me een maand lang helemaal op muziek focussen, daardoor kom je op een hoog niveau. Muziek is voor mij niet een belasting naast het studeren, maar juist een noodzaak om in balans te blijven.”

Madelief neemt voor het tweede jaar deel aan het NSO. Ze weet dat er relatief veel geneeskundestudenten in het orkest zitten: “De combi geneeskunde en muziek maken komt veel voor. Geneeskunde is soms een heftig vak, muziek is dan een fijne afleiding.” Meer info over concertdata en kaarten bestellen via: nso.nl

Delen