Expo – Martin Scorsese – The Exhibition

Met meer dan 27 grote speelfilms in vijftig jaar drukte de Amerikaanse filmregisseur Martin Scorsese (1942) zijn stempel op de internationale filmwereld. Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street zijn toonaangevende werken uit zijn oeuvre.

De grote overzichtstentoonstelling, Martin Scorsese – The Exhibition, komt na Berlijn, Parijs, Melbourne en New York nu naar EYE Filmmuseum in Amsterdam.

Familie, geloof en vertrouwen staan centraal in zijn films, met vaak ook een prominente rol voor de Italiaanse maffia. De relaties van Scorseses personages – veelal met hoofdrollen voor Robert De Niro en Leonardo DiCaprio – zijn getekend door wantrouwen, angst en verraad. Geweld speelt een centrale rol.

De expositie maakt inzichtelijk hoe de krachtige, gepassioneerde verhalen van de regisseur de moderne Amerikaanse cinema hebben beïnvloed. Er wordt een groot aantal belangrijke filmfragmenten getoond, tezamen met ruim 400 objecten en documenten uit de privécollecties van Martin Scorsese en Robert De Niro.

Martin Scorsese – The Exhibition – EYE Filmmuseum, 25 mei t/m 3 september. eyefilm.nl

 

Delen