Expo – Marunis Boezem

Kunstenaar Marinus Boezem (1934) geldt, samen met Jan Dibbets en Ger van Elk, als grondlegger van de conceptuele kunst en arte povera in Nederland in de jaren zestig. Hij staat bekend om zijn vernieuwende kunstopvattingen, zijn bizarre en vaak ludieke happenings en zijn werk in de openbare ruimte. 

Een van zijn projecten is te zien op de tentoonstelling Marinus Boezem. Alle Shows in het Kröller-Müller Museum. De Shows (1964-1969) is een reeks van vijftien tekeningen, bedoeld als voorstellen voor installaties die op bestelling kunnen worden gerealiseerd in musea of andere kunstinstellingen. Boezem liet de tekeningen stencilen in een oplage

van vijftig of honderd en stuurde ze naar relaties in de kunstwereld, of bracht ze als een handelsreiziger zelf langs de verschillende instituten. In het museum zijn ‘Boezemvrienden’ aanwezig die de bezoeker ontvangen en wegwijs maken in de tentoonstelling. Ook toont de film Show me Marinus Boezem een portret van de kunstenaar en een verslag van de totstandkoming van de expositie. 

Marinus Boezem. Alle Shows – Kröller-Müller, t/m 14/11, krollermuller.nl

Delen