Film – Sylvie’s love

Al vóór de komst van corona was de trend dat steeds meer nieuwe speelfilms de bioscoop omzeilen en direct in première gaan op een groot streamingplatform.

Dit geldt ook meer en meer voor kwaliteitsfilms, zoals Sylvie’s Love, te zien bij Amazon Prime Video. Een klassiek romantisch verhaal dat zich afspeelt in het Harlem van 1957-1963.

Centraal staan de lotgevallen van Robert en Sylvie. Hij is beginnend, maar veelbelovend jazzsaxofonist. Zij helpt mee in de platenwinkel van haar vader, maar is vastbesloten om later producer bij de televisie te worden. 

De kracht van deze mooie productie zit hem in drie dingen. In het pakkende verhaal zelf, van een liefde die zeker niet over rozen gaat. In een interessant stuk moderne muziekgeschiedenis. En in de inkijk die we krijgen in het leven van de Amerika’s zwarte middenklasse, die ook toen al meer aanwezig, vitaal en succesvol was dan spoort met de gangbare beeldvorming vanuit Europa.

Sylvie’s Love – VS, 2020, bij Amazon Prime Video, regie: Eugene Ashe, met Tessa Thompson, Nnamdi Asomugha, Lance Reddick, Alano Miller, Aja Naomi King.

Delen