Film – Un fils

Tunesië 2011. Het echtpaar Fares en Meriem, goedopgeleide middenklassers, reist met hun zoontje voor vakantie naar het zuiden van het land. Hun auto belandt in een islamitische schietpartij, de 11-jarige Aziz raakt zwaar-gewond en in het ziekenhuis blijkt dat hij een nieuwe lever moet hebben.

De zoektocht naar een donor bepaalt de rest van dit verhaal. Resultaat is een schril portret van de politiek, samenleving en cultuur van Tunesië, inclusief het functioneren van de medische sector daar. Maar waar Un fils vooral op focust, is de huwelijksrelatie tussen Fares en Meriem. Behalve door wat er met Aziz is gebeurd, komt die extra onder druk door de onthulling van een pijnlijk maar beslissend geheim.

Deze debuutspeelfilm van regisseur Mehdi Barsaoui werd op festivals enthousiast ontvangen en bij de première vorige zomer in Venetië kreeg Sami Bouajila de prijs voor beste acteur voor zijn rol van Fares.

Un fils – Tunesië/Frankrijk/Libanon/Qatar, 2019, sinds september in de bioscoop, ook al op dvd, regie: Mehdi Barsaoui, hoofdrollen: Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef. Khemiri.

Delen