Francine Oomen: Hoe overleef ik de tandarts?

spiegel / hoe overleef ik...

Francine Oomen, bekend van haar kinderboekenreeks ‘Hoe overleef ik…’ schreef in Arts en Auto over haar pijnlijke ervaring bij de kaakchirurg. Naar aanleiding van haar schrijven kreeg ze verschillende reacties van lezers. Daarom, en ‘omdat ze nog niet klaar is met de werkzaamheden aan haar gebit’, maakte ze een illustratie als vervolg.

[scroll naar beneden voor de complete illustratie]

Verschillende lezers lazen met ‘stijgende verbazing en het schaamrood op de kaken’ over het bezoek van Francine Oomen aan een tandheelkundige kliniek, zo lieten ze haar persoonlijk en/of Arts en Auto weten.

“U jast de verdoving erin. Zegt: “Het moet inwerken” en verdwijnt door een glazen deur naar de belendende behandelkamer. Na een paar minuten begint er iemand hard te gillen. Uw stem, boos en luid: “Nou mevrouw, u kunt nu wel schreeuwen, maar dat heeft helemaal geen zin. En bovendien, u bent verdoofd, dus u kúnt helemaal niks voelen.” Daarna wordt het doodstil.”

Fragment uit Hoe overleef ik de kaakchirurg

Naar aanleiding van de reacties en in de hoop dat nieuwe behandelingen haar beter zullen bevallen, klom ze nog eens in de pen voor onderstaande illustratie met omschrijvingen zoals ze graag zou willen als ze dan toch ‘de Sjaak is’.

Hoe overleef ik de tandarts?

Beeld Francine Oomen

Delen