Fusie Haagse ziekenhuizen

De Haagse ziekenhuizen Bronovo en Medisch Centrum Haaglanden willen per 1 januari 2014 fuseren, zo melden beide ziekenhuizen. De eigen naam van de ziekenhuizen blijft behouden. 

 

 

Door de fusie kunnen MCH en Bronovo beter inspelen op de volumenormen van professionele verenigingen waardoor steeds meer specialismen zoals chirurgie, gynaecologie en neurologie intensiever met elkaar samenwerken. Ook kunnen de ziekenhuizen optimaal anticiperen op toekomstige ontwikkelingen in de ziekenhuissector, waaronder de financiële perspectieven. Het streven is om op 1 januari 2014 één gezamenlijke raad van bestuur en raad van toezicht te hebben. Beide ziekenhuizen blijven actief lid van de Coöperatie met het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Bronovo en MCH willen in de Haagse regio patiëntenzorg van hoge kwaliteit blijven bieden. Het groeiend aantal kwaliteitseisen en het beleid van de zorgverzekeraars vragen om spreiding en concentratie van zorg. Door dit in de regio goed te organiseren kunnen beide huizen kwalitatief hoogwaardige zorg blijven bieden. De zorg blijft beschikbaar vanuit dezelfde ziekenhuizen.

Een fusie biedt de mogelijkheid om vanuit één inhoudelijke visie op de zorg afspraken te maken met zorgverzekeraars. Uitgangspunt hierbij blijven de voor de toekomst gekozen profielen voor onder meer oncologie, ouderengeneeskunde, acute zorg en topklinische zorg voor MCH Antoniushove, MCH Westeinde en Bronovo. Daarnaast biedt een fusie de ruimte de zorg optimaal te concentreren en te spreiden.

[Bron: Bronovo]

Delen