Georgië, land van bergen en kerken

Hooggebergte in het noorden, woestijnen in het zuiden, ongerepte wouden in het westen en palmstranden in het oosten. Het gevarieerde landschap van Georgië heeft de natuurliefhebber veel te bieden, ontdekte journalist Jan Bos. Wie meer heeft met cultuur, kan terecht in eeuwenoude kerken en kloosters.

Tekst: Jan Bos

Het is een wrede speling van het lot dat de bloeddorstige dictator Josef Stalin de enige Georgiër van wereldfaam is. Want de gemiddelde Georgiër is hartelijk en gastvrij en leidt een sober bestaan. Het merendeel van de 4,5 miljoen inwoners leeft onder de armoedegrens, wat niet wil zeggen dat ze het leven niet weten te vieren. Van de tien dagen die we in de voormalige Sovjetrepubliek doorbrengen, eindigen er minstens vijf in dans en samenzang. Daarbij worden de heerlijkste wijnen geschonken; producten van een wijncultuur die ouder is dan die van Frankrijk. Hoe goed de wijn ons ook smaakt, de volgende dag gaan we weer vroeg op pad om zo veel mogelijk van het land te zien. “Tien dagen is te kort”, moppert onze gids Lewan voortdurend. “Er is zo veel te zien! Waarom blijven jullie niet langer?”

Lees verder (pdf).

AA01-2015p044-045

 

Lezerskorting Georgië
Diverse aanbieders van reizen naar Georgië bieden lezers van Arts en Auto korting. Zo brengt Koning Aap, wanneer u vóór 31 januari 2016 een Georgiëreis boekt, een eenmalige korting van € 100,- op uw factuur in mindering (vermeld in het boekingsformulier ‘Arts en Auto Georgië 2016’; de korting wordt achteraf verwerkt). Djoser biedt Arts en Auto-lezers op zijn 16-daagse combinatiereis Georgië & Armenië een korting van € 50,- p.p. bij boekingen gedaan t/m 1 juni 2016 (o.v.v. actiecode AAGEAR16, djoser.nl/artsenauto). SNP Natuurreizen biedt € 50,- p.p. korting op de 15-daagse wandelreis Georgië (snp.nl/artsenauto).

 

 

Delen