GGD heeft hulp nodig voor bestrijden COVID-19

Nu de GGD’en de COVID-19-boostercampagne in de hoogste versnelling hebben gezet, is GGD GHOR over de volledige breedte op zoek naar extra mensen. Via ggdreservisten.nl kunt u zich melden voor alle mogelijke werkzaamheden die samenhangen met testen, (fijnmazig) vaccineren en bron- en contactonderzoek.

Beeld: GGD GHOR Nederland

Vorige week gaf minister Hugo de Jonge van VWS de GGD’en opdracht om voor het einde van het jaar zoveel mogelijk 60-plussers te voorzien van een booster tegen COVID 19 en daarna in volle vaart door te prikken. Daarvoor moeten de GGD’en van 150.000 naar 700.000 vaccinaties per week opschalen. Om dat doel te realiseren, werken ze samen met defensie, het Rode Kruis, medisch-studenten, dierenartsen, oud-verpleegkundigen, oud-artsen en huisartsen in de GGD-regio’s.

Inmiddels hebben bijna 7.000 mensen uit alle geledingen van de samenleving zich via ggdreservisten.nl aangemeld om te helpen. Nog meer mensen zijn nodig, ook voor administratieve taken. Het kan even duren voordat u aan de slag kunt, want een team van GGD GHOR moet ervoor zorgen dat iedereen veilig en professioneel kan werken én het aanbod en de behoefte (per regio) aan elkaar matchen. Inmiddels zijn de eerste gesprekken in volle gang.

Delen