Gratis wifi in ziekenhuis Ede

Met ingang van vandaag kunnen patiënten en bezoekers van Ziekenhuis Gelderse Vallei officieel gratis gebruik maken van draadloos internet, meldt het ziekenhuis op zijn website. Dit was vorig jaar onderdeel van één van de winnende ideeën van de wedstrijd Het Beste Idee van ZGV, ingediend door internist René de Vries.

ZVG Wifi is in het hele ziekenhuis beschikbaar voor elk apparaat dat met draadloos internet overweg kan. Alleen op afdelingen waar mobiel-telefoongebruik de medische apparatuur kan verstoren, mag een telefoon of tablet niet gebruikt worden.

Initiatiefnemer van het draadloze netwerk is internist René de Vries: “Wij kunnen en willen niet achterblijven. Het is een trend bij alle grote bedrijven. Het is een faciliteit die we als ziekenhuis willen bieden aan patiënten en bezoekers. Daarmee geven wij een zinvolle besteding als patiënten onverhoopt moeten wachten voor hun afspraak. E-mails verwerken, contact houden met klanten of afspraken maken, vanaf nu kan het allemaal.”

De Vries gaf het startsein door symbolisch een netwerkkabel door te knippen die patiënten op de verpleegafdeling tot voor kort nog nodig hadden om in het ziekenhuis te kunnen internetten.

Delen