Groeten uit… Australië

Voor haar stage had Willemijn Wouters (26, zesdejaars farmacie in Utrecht) het geluk dat ze een half jaar onderzoek kon doen in Melbourne, een stad die hoog op haar verlanglijstje stond.

Tekst: Monique Bowman

 

Wat heb je er geleerd?
Voor deze stage moest ik een analysemethode ontwikkelen voor het meten van de effectiviteit van antibiotica bij bepaalde bacteriën. Het project mocht ik heel zelfstandig uitvoeren, begeleiding was er wanneer ik het nodig had. Daardoor heb ik vooral geleerd om heel zelfstandig te werken, een kritische blik te ontwikkelen en verantwoordelijkheden te dragen.

Waarom koos je voor Australië?
Na mijn eindexamen van de middelbare school had ik al een paar maanden door Australië gereisd. Ik heb toen de oostkust en de Outback verkend, maar niet Melbourne. Ik wilde dolgraag nog eens terug om ook die stad te zien, want ik had van diverse mensen gehoord dat het daar zo geweldig was. Via-via kreeg ik de naam van een Australische professor die een stagemogelijkheid bood op het gebied van antibiotica-onderzoek. En dat bleek in Melbourne te zijn. Dus zo viel alles op zijn plek, ik heb echt superveel geluk gehad.

Heb je wat van de omgeving gezien?
In Melbourne heb ik een grote vriendengroep opgebouwd. Na afloop van mijn stage heb ik vooral met die vrienden tripjes rondom Melbourne gemaakt en tijd in de stad doorgebracht. En ik heb nog een aantal weken samen met mijn vader een roadtrip door Nieuw-Zeeland gemaakt.

Zou je anderen dit aanraden?
Toen ik farmacie ging studeren, wist ik al bijna zeker dat ik geen apotheker wilde worden. Het is mijn grote droom om na mijn studie voor Artsen zonder Grenzen te werken, maar weet dat het lastig zal zijn om daar direct als apotheker aan de slag te gaan. Door deze stage heb ik gemerkt dat ik labwerk en onderzoek óók erg boeiend vind. Het heeft mijn horizon dus echt verbreed. Ik raad het iedereen aan; of het nou een stage in Australië is of in een ander land, het is gewoon een goede ervaring om jezelf te moeten redden op een plek waar je niemand kent, waar je alles zelf uit moet vinden. Echt een leerzaam avontuur dus.

Delen