Hartedroom Mont Ventoux Challenge

Een team van tien kindercardiologen, chirurgen en kinderartsen van het Erasmus/MC Sophia Kinderziekenhuis gaat speciaal voor Stichting Hartedroom op 20 september 2012 drie maal fietsend de zwaarste berg van Frankrijk bedwingen in de Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2012.

Arno de Jong, vader van een kindje met een hartspierziekte en voorzitter van Stichting Hartedroom: “De Challenge staat voor de wilskracht en het doorzettingsvermogen van kinderen met cardiomyopathie. Een ongeneselijke, vaak aangeboren, hartspierziekte. Voor kinderen met cardiomyopathie kan een fietstochtje naar school soms al voelen als het beklimmen van de Mont Ventoux. Wij hopen dat veel mensen deze kanjers van artsen zullen gaan sponsoren.”

Michiel Dalinghaus, kindercardioloog en initiatiefnemer: “De deelnemers aan de Challenge zijn allemaal betrokken bij de behandeling van kinderen met cardiomyopathie. Dat bracht ons samen op het idee om naar de Provence af te reizen om aandacht te vragen voor kinderen met deze hartspierziekte en hierdoor Stichting Hartedroom te helpen om meer onderzoek te doen naar deze nog onbekende ziekte.”

Op www.hartedroom.nl/montventoux is te lezen hoe mensen het team en Hartedroom kunnen steunen.

Delen