Het Beste Zorgidee 2017 van start

De inschrijving voor Het Beste Zorgidee is geopend. ONVZ Zorgverzekeraar, initiatiefnemer van deze wedstrijd, roept zorgprofessionals, patiënten en consumenten op ideeën in te sturen die de zorg beter, efficiënter en patiëntvriendelijker maken.

Het Beste Zorgidee wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. De winnaar ontvangt, net als voorgaande jaren, een geldbedrag van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

Tot 11 oktober kan heel Nederland ideeën insturen via de website van Het Beste Zorgidee. Ideeën kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met bewegen, eten, ontspannen, werken en zorgen. De enige voorwaarde is dat het idee een wezenlijke bijdrage levert aan de zorg.

Een jury kiest na 11 oktober uit alle inzendingen de drie meest innovatieve ideeën. Vervolgens kan het Nederlandse publiek van 10 november tot 24 november een stem uitbrengen. Op 28 november vindt de uitreiking plaats en zal bekend worden gemaakt wie huisarts Karin Groeneveld (foto) opvolgt. Zij won de editie van vorig jaar met haar ‘Yoho-app’, een app die hulpbehoevende senioren aan jongeren koppelt die een bijbaantje zoeken.

Delen