Hoge patiëntveiligheid Ruwaard

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse scoort bovengemiddeld op tien patiëntveiligheidsprogramma’s. Dat komt naar voren in een rapport van EMGO/Nivel, meldt Zorgvisie.

 

 

Op acht van de tien thema’s uit het VMS-veiligheidsprogramma scoort het Ruwaard tenminste 80 procent, vijf daarvan zelfs een maximale score. Voor de programma’s voorkomen van wondinfecties, verminderen van bloedbaaninfecties en het veilig toedienen van hoge risicomedicatie scoort het Ruwaard beter dan het landelijk gemiddelde. Op de andere gebieden loopt het Ruwaard in de pas met de andere ziekenhuizen, schrijft Zorgvisie.

De cijfers laten volgens het ziekenhuis zien dat de inspanningen voor betere patiëntveiligheid effect hebben. Het Ruwaard scoort bovengemiddeld, vergeleken met andere Nederlandse ziekenhuizen.

Het ziekenhuis werkt sinds de ondertoezichtstelling hard aan het verbeteren van kwaliteit en patiëntveiligheid. “Ziekenhuisbreed wordt gewerkt aan verbetering van werkprocessen en afspraken waardoor de kwaliteit van patiëntenzorg en patiëntveiligheid constant toeneemt. De opheffing van het verscherpt toezicht van IGZ is hier mede een bewijs van”, aldus het ziekenhuis.

Delen