In de kunst – Gerard Jonkman

Gerard Jonkman (56, fysiotherapeut) heeft met zijn foto’s van moderne gebouwen al in diverse tijdschriften gestaan.

Tekst: Monique Bowman | Gerlinde Schrijver/DB

 

 

“Níets maakt mijn hoofd zo leeg als fotograferen. Dan vergeet ik echt alles om mij heen. Het liefst fotografeer ik moderne gebouwen. En dan gaat het mij niet zozeer om het gebouw zelf, in z’n omgeving, maar vooral om het abstracte lijnenspel. In musea vind ik de trappenhuizen dan ook vaak interessanter dan de zalen met kunst.

09-2015p045Hoewel mijn werk al in diverse koffietafelboeken en fototijdschriften heeft gestaan en ik vorig jaar ben gevraagd voor een fototentoonstelling in Bagdad, blijft het wat mij betreft een hobby. Ik zie het puur als een manier om creatief bezig te zijn. En dan niet alleen tijdens het fotograferen zelf, maar ook achteraf, als ik de beelden ga bewerken en uitsneden maak. Ik heb door mijn hobby al diverse fotovrienden gemaakt met wie ik regelmatig afspreek om samen te fotograferen. Zo gaan we binnenkort met een groepje ‘underground’ in Rotterdam, lekker een dag fotograferen in de gangen van de metrostations.” gerardjonkman.nl

Andere portretten in deze reeks:

 

Delen