In de kunst – Sylvia Schotman

Sylvia Schotman (46, bedrijfsarts) studeerde af aan de Kunstacademie met een scriptie waarin ze een brug slaat tussen haar passies geneeskunde en kunst. 

Tekst Monique Bowman | Beeld: Lex van Lieshout/DB

 

 

“Toen ik me in 2008 met mijn portfolio meldde op de Haagse Kunstacademie, had ik verwacht dat ik te horen zou krijgen ‘blijf maar lekker dokteren’. Maar het is anders gelopen. Afgelopen juni ben ik, na vijf jaar deeltijdstudie, afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar. Ik heb ontdekt dat driedimensionaal werken het beste bij me past; ik ben een echte ‘bouwer’. Voor mijn eindscriptie heb ik de twee werelden waarin ik me beweeg, met elkaar verbonden. In mijn sculpturen verwerk ik wat me als arts zo vaak verrast en raakt in de mensen die ik tref: het contrast tussen de buitenkant, de schijnbare werkelijkheid, en de binnenkant.

09-2015p041Inspiratie vind ik ook in het werk van kunstenaars als de Britse Phyllida Barlow. En ik bewonder iemand als David Bade. Prachtig zoals die met zijn community art de dialoog zoekt met de samenleving en zijn eigen talent gebruikt om anderen vooruit te helpen. Die kant zou ik zelf ook graag op gaan.” sylviaschotman.nl

Andere portretten in deze reeks:

 

Delen