In de kunst – Boudewijn Klop

Boudewijn Klop (31, aios cardiologie) was als kind al gefascineerd door de beelden van Auguste Rodin.

 

Tekst: Monique Bowman
Beeld: Guido Benschop/DB

 

“Op de middelbare school vond ik tekenen en handvaardigheid het leukst, maar mijn ouders adviseerden mij om een ‘goed vak’ te leren. Want iets creatiefs, zo zeiden ze, dat kun je er altijd nog naast doen. Ik heb nooit spijt gehad dat ik geneeskunde ben gaan studeren, maar toen ik tijdens mijn studie een boetseercursus aan de Vrije Academie in Rotterdam volgde, ervoer ik dat als één groot feest. Na mijn afstuderen in 2008 ben ik meteen lid geworden van het KNMG-gezelschap ‘Pincet en Penseel’. Het leuke is dat je daar collega’s treft met wie je een dubbel raakvlak hebt.

09-2015p043Sinds een paar jaar heb ik een atelier aan huis, waar ik mijn beelden van was of klei maak; het gieten in brons besteed ik uit. Als kind was ik erg onder de indruk van de beeldhouwkunst van Rodin, maar ik merk dat ik tegenwoordig steeds meer word geraakt door geabstraheerd werk. Bijvoorbeeld van een beeldhouwer als Brancusi. Of Ewald Mataré met zijn koeien. Fantastisch vind ik die.”

Andere portretten in deze reeks:

 

Delen