In de kunst – Bas Meeuws

Bas Meeuws (40, manueel therapeut) creëert digitale bloemenstillevens die tot in Taiwan gretig aftrek vinden.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Vincent van den Hoogen/DB

 

 

“Sinds ik in 2011 met mijn werk op de Miljonair Fair heb gestaan, is het balletje hard gaan rollen. Ik fotografeerde al, maar het was mijn vrouw, lerares kunstgeschiedenis, die mij in 2010 op het idee bracht om foto’s te maken in de stijl van 17de-eeuwse bloemenstillevens. Ik maak zo’n twintig werken per jaar. Ik fotograaf elke bloem apart, in verschillende stadia, en bouw de composities laag voor laag op.

09-2015p049Slim gebruikmaken van de mogelijkheden die social media bieden, de juiste mensen benaderen en vooral vól blijven houden: het heeft allemaal geholpen bij het succes dat ik nu heb. En natuurlijk heb ik ook geluk gehad. Tot in Taiwan toe is er belangstelling voor mijn bloemen. Binnenkort ga ik nieuw werk maken voor een grote expositie in India. Hoewel ik dankzij mijn fotoverkopen mijn dagen in de praktijk heb kunnen terugbrengen, geef ik mijn vak niet op. Want hoe leuk ik fotografie ook vind, als manueel therapeut voel ik me vooral núttig.” basmeeuws.com

Andere portretten in deze reeks:

 

Delen