In gesprek over het oorlogsgeweld

dialoog / woorden geven aan de stilte

Hoe verhoud ik me tot het oorlogsgeweld in Israël en Gaza?’ Zorgverleners nodigen onder de noemer ‘Samen woorden geven aan de stilte’ andere zorgverleners van harte uit om op woensdagochtend 17 januari met elkaar in gesprek te gaan over de situatie in Israël en Gaza.

‘Duizenden mensen, waaronder veel kinderen, zijn gedood, het dagelijks leven en zorgvoorzieningen zijn verwoest, angst regeert. De noodkreten van vele collegae raken ons’, schrijft huisarts Shakib Sana in een bericht op LinkedIn (zie hieronder).

In samenwerking met arts M+G Marleen Kraaij-Dirkzwager en anesthesioloog en intensivist Nynke Postma organiseert hij woensdag 17 januari tussen 9:30 en 11:30 uur een ‘goed gesprek vanuit de verbinding’. Afhankelijk van de beschikbare ruimte vindt dit plaats in Utrecht of Amersfoort.

Het gesprek wordt gefaciliteerd door Jodie Ras. Zij is opgeleid als geestelijk verzorger en werkt vanuit een humanistische achtergrond. Ras woonde twaalf jaar in Israël. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via dialoog@ditisgoedezorg.nl.


Meer informatie en aanmelden
Deelnemen aan het gesprek? Stuur dan een mail naar dialoog@ditisgoedezorg.nl. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de locatie en de gespreksregels om tot een constructief, verbindend gesprek te komen.

Datum en tijd: woensdag 17 januari 2024, 9:30 – 11:30 uur
Locatie: Utrecht of Amersfoort (in afwachting van bevestiging ruimte), goed bereikbaar met OV.

Shakib Sana vertelde vorig jaar in Arts en Auto over de hulp die hij met andere zorgverleners verleende in Zuid-Turkije na de aardbeving. Meer lezen over Marleen Kraaij-Dirkzwager, kan in dit interview.

Delen