Interessante ledenprojecten

De redactie krijgt veel verzoeken van lezers voor aandacht voor interessante projecten. Veel verzoeken halen het blad niet omdat ze buiten de scoop van Arts en Auto vallen. soms ontbreekt ook de ruimte. Deze keer maken we ruimte voor uw initiatieven.

 

 

Ergotherapeut en ondernemer Eelke Verschuur heeft webwinkels waarin zij zelf ontwikkelde ergonomische hulpmiddelen en symbolensoftware verkoopt voor mensen die moeilijk communiceren, eelkeverschuur.nl.

 

 

De NERF (NAAV Education Research Foundation) is afgelopen maand weer een opleiding tot acupunctuurarts gestart voor artsen, tandartsen en studenten geneeskunde of tandheelkunde. Al is de opleiding gestart, laatkomers zijn nog welkom. Informatie: Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, www.naav.nl

Huisarts Tine Quadens debuteert met het boek Leven op de top van een vulkaan. Een boek over liefde, autonomie, zielsverwantschap, jaloezie, concurrentie, zelfhaat, minderwaardigheid, agressie, streberigheid en het verschil tussen België en Nederland, www.schrijverijmooimens.nl

 

Een groep eerstelijns zorgprofessionals in Gouda werkt in een schitterend gerestaureerde school uit de jaren dertig. Mooie foto’s zien? Kijk op www.degoudsepraktijk.nl.

 

 

Fysiotherapeut Eveline Bosselaar heeft het behandelconcept Online  Fysiotherapie ontwikkeld. Al start de behandeling in de behandel-kamer, de patiënt krijgt persoonlijk voorgeschreven oefeningen via een afgeschermde website, www.defysioonline.nl.

 

Kinderoefentherapeut en zorgondernemer Rens van Wijngaarden heeft twee opzienbarende projecten gestart. Het één betreft een zorgverlenersportal voor burgers, medici en paramedici, www.praktijkindebuurt.nl. Het andere project is de stichting Top Oefentherapie. Die heeft tot doel oefentherapiepraktijken te ondersteunen en als groep te vertegenwoordigen, www.topoefentherapie.com

De negenkoppige feestcoverband Amber Roots, met bijna-arts en drummer Caspar Muller, zamelt geld in voor het kinderkankerfonds KiKa. Tot eind 2013 doneert de band een deel van hun gage aan KiKa, www.amberroots.nl.

 

Radioloog Pieter-jan Frazer (pseudoniem) belandt als gevolg van een aangeboren hartafwijking in zijn ‘eigen’ ziekenhuis en laat daar door een fout bijna het leven. Zijn vrouw, Cécile Renard, schreef er het boek Een hart gelach over, www.eenhartgelach.nl.

 

Hoogleraar longziekten Marjolein Drent praktiseert sinds kort in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Van hieruit doet zij onderzoek naar de optimale behandeling en preventie van interstitiële longaandoeningen (ILD) en werft zij donateurs voor de ILD Care Foundation, www.ildcare.eu

De Studiegroep Complementair werkende Dierenartsen (SCwD) en dierenartsenorganisatie KNMvD houden op 24 november een lustrumsymposium over bewustzijn en emoties bij dieren, www.knmvd.nl.

Delen