Internetdokter nog geen succes

De praktijk van de ‘internetdokter’ wordt nog niet veel geraadpleegd. Slechts 2 procent van de mensen die internet gebruiken voor gezondheidsinformatie heeft ooit een internetdokter geraadpleegd. Dit meldt het NIVEL.

 

 

Ook het raadplegen van de eigen arts via internet is nog lang niet ingeburgerd. Uit onderzoek van het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) blijkt dat internet wel een belangrijke bron is voor mensen die op zoek zijn naar informatie over gezondheid en zorg.

Van de mensen die internet gebruiken voor informatie over gezondheid geeft 15 procent aan dat het mogelijk is om via internet hun huisarts, specialist of apotheker een vraag voor te leggen. Maar slechts een op de tien heeft daar ooit gebruik van gemaakt.

Van de mensen die hun arts hebben geraadpleegd zegt 67 procent na dat bezoek op internet wel eens naar extra informatie over hun gezondheidsklachten te hebben gezocht. Maar slechts 13 procent geeft aan dit vaak of altijd te doen.

Van de mensen die internet gebruiken voor gezondheidsinformatie zegt 50 procent weleens op internet gecontroleerd te hebben of de diagnose van hun huisarts klopt; 10 procent geeft aan dit vaak of altijd te doen.

Lees verder bij NIVEL.

Delen