Jongste team bij Homeride

Dochter Roos (15) van VvAA-lid Boudewijn van Hasselt deed in juni mee in het jongste team met de sponsorfietstocht Homeride, om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze fietste op een leenfiets van Canyon Bicycles, een actie van Arts en Auto. De tocht voerde van Groningen naar Maastricht, langs Ronald McDonaldhuizen en –vakantielocaties in Nederland.

Roos fietste in een team van 9 leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap uit Zwolle. Er deden van deze school drie teams mee. Roos laat enthousiast weten: “Ik wil jullie ten eerste heel erg bedanken voor het lenen van de fiets, ik heb rond de 150 kilometer gefietst. De twee stukken die ik alleen moest fietsen waren iets kortere stukjes van 40 en 60 kilometer. Het begin en laatste deel van de tocht fietste ik samen met ons hele team.”

“Alles was behoorlijk vertraagd door de heel harde wind, dus het stuk dat ik ’s nachts zou moeten fietsen was meer bij zonsopkomst en het deel dat ik ’s avonds zou moeten fietsen was midden in de nacht. Het was heel mooi om langs alle Homeride huizen te fietsen waar alle zieke kindjes naar je gingen zwaaien en dat je dan weer echt wist waarom je fietste. Ons team was het jongste team dat meedeed omdat wij ook de enige school waren die meedeed.”

fiets1fiets2

Delen