Kijkje in Forensisch Instituut

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg openen diverse bedrijven op 3 juni a.s. hun deuren voor het publiek, waaronder het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Wie altijd al meer heeft willen weten over de ‘Nederlandse CSI’, krijgt deze dag gelegenheid een kijkje achter de schermen te nemen.

Het publiek kan zondag 3 juni met de fiets een route rijden langs verschillende bedrijven die vanaf 10 uur hun deuren hebben geopend. In het Nederlands Forensisch Instituut worden bezoekers rondgeleid in het Field Lab. Het NFI voert, in opdracht van onder andere politie en het Openbaar Ministerie (OM), technisch forensisch onderzoek uit. De resultaten hiervan kunnen onderdeel zijn van de bewijsvoering bij een rechtszaak of helpen bij de opsporing van vermoedelijke daders. Daartoe onderzoeken de deskundigen uiteenlopende sporen zoals huidschilfers of vezels.

Wie de smaak te maken heeft, moet vervolgens zeker doorrijden of –fietsen naar het Museon in Den Haag, waar in een speciale opstelling wordt getoond hoe de eerste bewoners van Ypenburg meer dan vijfduizend jaar geleden leefden. Een archeoloog van het museum demonstreert moderne archeologische onderzoekstechnieken en geeft een beeld van het leven in die tijd, wat een bijzondere combinatie oplevert van forensisch en archeologisch onderzoek.

Voor meer info over de fietsroute, het Nederlands Forensisch Instituut en het Museon zie: www.10jaarstadsdeel.nl / www.forensischinstituut.nl / www.museon.nl.

Delen