Lek Gouda ‘zorgelijk en verwijtbaar’

Dat er nu via het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda opnieuw medische gegevens op straat liggen, is zeer zorgelijk en verwijtbaar, laat patiëntenfederatie NPCF via hun website weten.

 

 

“Het is vreselijk dat dit opnieuw heeft kunnen gebeuren. Je moet er als patiënt op kunnen vertrouwen dat er zorgvuldig met jouw medische gegevens wordt omgegaan. Het feit dat dit niet gebeurt, is zeer verontrustend. Is dit dan ook in andere ziekenhuizen mogelijk?”  stelt Wilna Wind, directeur van patiëntenfederatie NPCF.

De patiëntenfederatie wil dat de zaak grondig wordt onderzocht en roept de politiek op om in actie te komen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

Eerder werd via onderzoeksprogramma Zembla het schandaal bekend rond het ongeoorloofd inzien van medische gegevens door een beveiligingslek in het computerprogramma Humannet , dat onder meer medische dossiers van bedrijfsartsen beheerde. Hierdoor waren medische en persoonlijke dossiers maandenlang toegankelijk voor onbevoegden.

Patiëntenfederatie NPCF wil dat iedereen die met medische gegevens werkt de risico’s inventariseert en waar nodig maatregelen neemt.

[Bron: NPCF]

Delen