Medisch Contact Communicatieprijs

Initiatieven die de communicatie tussen zorgverlener en patiënt zichtbaar hebben verbeterd, kunnen in aanmerking komen voor de Medisch Contact Communicatieprijs 2014. Iedereen mag hiervoor nog tot en met 1 november nominaties aanmelden. De uitslag wordt op 15 januari bekend gemaakt.

 

De tweejaarlijkse Medisch Contact Communicatieprijs is in het leven geroepen om het belang van goede communicatie tussen zorgverlener en patiënt te onderstrepen. Elk product of iedere werkwijze, waarmee de communicatie zichtbaar is verbeterd, komt in aanmerking voor de prijs.

Iedereen kan een voordracht doen voor personen, teams, organisaties, instellingen en samenwerkingsverbanden. Ook een eigen initiatief mag worden genomineerd.

De eerste prijs is een kunstwerk van keramiek van de Limburgse kunstenaar Lei Hannen en een geldbedrag van 2000 euro. De tweede- en derdeprijswinnaars ontvangen respectievelijk 1000 en 500 euro. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die actief zijn op het gebied van patiëntencommunicatie. Tevens zal een bestuurslid van VvAA deel uitmaken van de jury.

De prijs, die voor de vijfde maal wordt uitgereikt, is een initiatief van Stichting Voorlichting Patiënten. De stichting is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen de OMS, VvAA en MediRisk.

Het insturen van nominaties kan tot en met uiterlijk 1 november 2014. De prijzen zullen op 15 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van VvAA in Utrecht worden uitgereikt. Informatie en aanmelding.

 

 

 

 

Delen