Meldpunt verspilling online

Het meldpunt verspilling in de zorg is online. Via de website www.verspillingindezorg.nl kunnen meldingen van verspilling worden gedaan.

 

 

De website, een initiatief van minister Schippers, moet ervoor zorgen dat iedereen toegang blijft houden tot de beste zorg. Hiertoe is het van belang dat zorgvuldig wordt omgesprongen met de beschikbare middelen. Op die manier kunnen ook de zorgpremies betaalbaar blijven.

Alle vormen van verspilling kunnen gemeld worden, zoals verspilling van geneesmiddelen of hulpmiddelen of binnen een zorginstelling. Cliënten, patiënten, familieleden, mantelzorgers en zorgverleners kunnen allemaal melden, waarbij de melding altijd anoniem. Inmiddels zijn al ruim 11.000 meldingen binnengekomen.

 

Één Reactie Reageer zelf

  1. a.gordijn
    Geplaatst op 29 mei 2013 om 10:25 | Permalink

    Een goede tip niet per telefoon medicatie per patiënten voorschrijven, maar de patiënt eerst van te voren observeren wat er aan de hand is, en ook geen dure medicatie voorschrijven maar eerst kijken waar die pijn vandaan komt, wat bij mij nu op dit moment gedaan wordt. Ook de patiënt zorgvuldig behandelen. Mijn hondje wordt bij de dierenarts nog beter behandeld, als ikzelf bij mijn huisarts, dat is de waarheid.