Mijn passie – Bakken

mijn passie / ‘Ik krijg vaak de vraag of ik jarig ben’

Beeld De Beeldredaktie/Phil Nijhuis

Isabelle Itjeshorst (24) uit Den Haag houdt van zoet. Althans, in ieder geval als de vierdejaars student geneeskunde bezig is met haar passie bakken.

“Ik maak het liefste taart en gebak. Dat is voor mij een grotere creatieve uitdaging dan iets hartigs maken, ook al lust ik dat ook graag. Maar ik eet sowieso niet alles zelf op. Ik bak wekelijks en geef veel daarvan aan familie, vrienden en collega’s. Dat is een hele uitkomst, ik woon samen met mijn vriend en als wij alles zelf moeten opeten, kunnen we straks de deur niet meer door.”  

De collega’s van Isabelle zijn er blij mee. “Ik neem vaak wat mee naar het UMC in Leiden waar ik momenteel coschappen chirurgie loop. Ik deel het daar dan rond en krijg vaak de vraag of ik jarig ben. Maar nee, dat ben ik maar één keer per jaar.” De baksels gaan er blijkbaar in als zoete koek want er blijft geen kruimel over. 

‘Ik krijg vaak de vraag of ik jarig ben’

Voor zover Isabelle zich kan herinneren had ze haar passie voor bakken al in de brugklas van de middelbare school. “Toen bakte ik voor de laatste schooldag voor de zomervakantie een taart. Dat is in de volgende jaren traditie geworden. En de toetjes voor de kerstdiners werden ook aan mij uitbesteed.” 

Momenteel razend populaire tv-programma’s als Heel Holland Bakt en The Great British Bake Off zijn van ver na haar middelbareschooltijd, maar inspireren Isabelle absoluut. “‘Niets voor jou om mee te doen?’, hoor ik vaak. Het valt mij op dat er inderdaad geregeld mensen uit de zorg meedoen. Dat snap ik wel, want bakken is heel ontspannend.” Toch zou Isabelle zich niet gauw aanmelden voor een dergelijk programma. “Ik zou de uitdaging wel leuk vinden, maar op tv komen is echt niks voor mij.”  

Delen