Mijn stad – ronkend Rotterdam

mijn stad / tips van fysiotherapiestudent Mitchell van der Tak

In een levendige stad toch ook een beetje rust vinden? Dat kan in het oh zo mooie Rotterdam. Ja toch? Niettan? De bruisende havenstad biedt veel afwisseling, van rust in de stadsparken tot aan de drukke gezelligheid op de terrassen. Vierdejaars fysiotherapie Mitchell van der Tak zette wat tips over ‘zijn’ stad op papier.

Bezienswaardigheden

De Coolsingel, het centrum van hartje Rotterdam. Dit is de plek waar Feyenoord is gehuldigd en de supporters de Hofplein-fontein in springen. Dit is ook de plek waar de marathon van Rotterdam eindigt. Hier vind je ook het prachtige stadhuis, misschien zie je de burgermeester nog wel.

De Koopgoot (zo heet de Beurstraverse in de volksmond) tussen de Lijnbaan en Hoogstraat is dé plek om te shoppen met zo’n tachtig winkels. Wist je dat de treden zo zijn gemaakt dat de hulpdiensten met hun voertuigen de koopgoot in kunnen rijden?

Santa Claus: Dit standbeeld van de Amerikaanse beeldhouwer Paul McCarthy op het Eendrachtsplein staat bekend onder Rotterdammers als Kabouter Buttplug. Als je goed kijkt kun je hier de kerstman in zien; wat hij in zijn hand houdt mag je zelf invullen.

Euromast: wil je een uniek uitzicht over de stad? Dan moet je zeker de Euromast (Parkhaven 20) bezoeken. Vanaf dit 185 meter hoge gebouw kun je genieten van 360 graden uitzicht over de stad. Ook ’s avonds open. Meer info/prijzen: euromast.nl

Stadion Feijenoord, ofwel De Kuip, thuisbasis van de mooiste club van Nederland…  Niet alleen de wedstrijden van Feyenoord worden hier gespeeld, ook het Nederlands elftal wil hier af en toe zijn wedstrijden spelen. Feyenoord-fan of niet, bij een bezoek aan Rotterdam mag je dit mooie stadion niet overslaan!

De natuur in

Het Kralingse Bos ligt middenin de stad en is 300 hectare groot. Het is dé plek om even te ontspannen, je gedachten weg te zetten en te genieten van het gefluit van vogels. Het gebied van het Kralingse Bos is perfect om te sporten, er zijn verschillende wandelpaden, hardloopbanen, fiets- en skateroutes. Als je graag hardloopt is het rondje Kralingse Plas van vijf kilometer een aanrader.

In de zomer kun je ook een duik nemen in de Kralingse Plas, het heeft zelfs een strook zand voor het echte strandgevoel. In de zomer is het de plek waar veel studenten samenkomen om te barbecueën.

Rond de Euromast, vlakbij de ingang van de Maastunnel, ligt Het Park. Je kunt hier niet alleen lekker een rondje lopen of bij mooi weer picknicken of barbecueën, maar er ook goed borrelen en eten bij The Harbour Club (Kievitslaan 25)

Het Vroesenpark in Rotterdam-Noord ligt tegenover Diergaarde Blijdorp. Een heel bijzonder stadspark, want je kunt de olifanten er horen trompetteren. Ben je hier, ga dan vooral een lekker ‘bakkie pleur’ drinken in het Vroesenpaviljoen midden in het park.

Uitgaan

De Witte de Withstraat is een van de bekendste en levendigste straten van de stad en een van mijn favoriete uitgaansplekken.

Zo heb je hier De Witte Aap (mijn # 1). Ook is het goed toeven bij het Nieuw Rotterdams Café, in de volksmond NRC genoemd. Bierboutique is ook echt een aanrader als je van verschillende soorten bier houdt (keuze uit negentig soorten) en hier echt even van wilt genieten. Je avondje uit kun je vervolgens voortzetten bij nachtclub Superdisco Bar, praktisch om de hoek. (Schiedamse Vest 91 a).

Club Vibes (Westersingel 50 a) is, als je het Rotterdamse studentenleven wilt proeven, ook een leuke club. Je staat er wel eerst even in de rij, maar dan heb je daarna ook wat, namelijk een gezellig feestje binnen.

The Grit (Stadhuisplein 1 b) is sinds kort geopend in Rotterdam. De minimum leeftijd om hier binnen te komen is 23 jaar, dus voor de iets oudere student zeker een optie. De club is zo nieuw dat ik er nog niet ben geweest – maar dat zal niet lang meer duren…

Delen