Miljoenenclaim dermatologen

De vier dermatologen die door het Catharina Ziekenhuis op straat zijn gezet, claimen een schadevergoeding van minimaal 3 miljoen euro. Dat meldt Medisch Contact op basis van stukken die de redactie van het blad in handen heeft.

 

 

In het najaar van 2012 mondden jarenlang opgelopen spanningen tussen de dermatologen en de ziekenhuisdirectie uit in een conflict over de commerciële nevenactiviteiten van de artsen. Dit was voor bestuursvoorzitter Piet Batenburg aanleiding om in november een streep door de toelatingsovereenkomst te halen. Vanwege een opzegtermijn van zes maanden, waren de medisch specialisten nog tot 17 mei in het ziekenhuis werkzaam.

Omdat de strijdende partijen in deze periode niet zelf tot overeenstemming zijn gekomen, moet het Scheidsgerecht Gezondheidszorg binnenkort oordelen over de schadevergoeding die de dermatologen toekomt. Het toekennen van  een vergoeding is waarschijnlijk. Begin deze maand stelde de arbitragerechter in een tussenvonnis dat de aan de artsen “verweten gedragingen niet zo ernstig zijn dat zij de opzegging van de toelatingsovereenkomst kunnen rechtvaardigen.”

Lees verder bij Medisch Contact.

Delen