Minister geeft geen duidelijkheid over meer tijd voor de patiënt

meer tijd voor de patient / 'geen aanvullende zekerheden'

Eerder deze zomer vroeg de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) aan minister Kuipers om nog dit jaar meer duidelijkheid te geven over de structurele bekostiging van ‘meer tijd voor de patiënt’ (MTVP) in S1. De demissionair minister zegt nu geen reden te zien voor aanvullende zekerheden.

De huisartsenvereniging LHV gaf eerder aan het onbegrijpelijk te vinden dat de opdracht van de minister aan de NZa hoe MTVP te bekostigen in segment 1 niet tot een concreet uitvoerbaar advies voor 2024 had geleid. Ook concrete oplossingen voor 2025 en daarna bleven uit. Zij vroegen daarom om meer duidelijkheid.

Kuipers reageert nu op dit verzoek per brief, die achter een inlog is in te zien op LHV.nl. Hij zegt geen reden te zien voor aanvullende zekerheden en herhaalt de afspraken. De LHV bespreekt de vervolgstappen in hun Landelijke ledenvergadering op 26 september.

VvAA-advocaat Timo van Oosterhout en senior jurist Katrijn van Berkum schreven in juli voor Arts en Auto dit artikel over het NZa-advies over de bekostiging van meer tijd voor de patiënt bij de huisarts, en de verschillende reacties hierop van Kuipers en de LHV.

Meer informatie: lhv.nl

Delen