Ook zorgwerkgevers tegen nullijn

Werkgeversorganisatie ActiZ vindt het onredelijk dat medewerkers in de zorg opgezadeld worden met de rekening van de crisis en ziet niets in het plan van het kabinet om de salarissen in de zorg tijdelijk op de nullijn te zetten. Dat staat op nu.nl.

 

 

Volgens nu.nl meent ActiZ dat op die manier de arbeidsmarktpositie van de sector verlechtert. Alleen als de lonen in het hele land worden bevroren, zou een dergelijke maatregel acceptabel zijn, vinden de zorgwerkgevers. Momenteel staan al heel wat banen op de tocht in de sector.

Met een nullijn daarbovenop vinden de werkgevers dat het kabinet hen met lege handen naar de onderhandelingstafel met de vakbonden stuurt.

Eerder lieten de vakbonden FNV en CNV weten fel tegen de extra bezuinigingen te zijn die het kabinet afgelopen vrijdag heeft voorgesteld. Vooral de voorgestelde extra nullijn zorgt voor weerstand.

De komende weken zal het kabinet eerst met werkgevers en werknemers spreken over de bezuinigingen en de maatregelen zoals die al in het regeerakkoord zijn vastgelegd. Tegen april zou er dan een sociaal akkoord moeten liggen, waarna er nog met oppositiepartijen moet worden gezocht naar meerderheden voor de plannen in de Eerste Kamer.

Delen