Open tuinendag Utrecht

Zaterdag 30 juni a.s. staat Utrecht in het teken van de Open Tuinendag. Maar liefst 43 bezienswaardige tuinen van particulieren, musea en andere instellingen kunnen die dag worden bezocht. Vanaf donderdag 7 juni start bij de VVV-Utrecht de voorverkoop van de passe-partouts.

De Utrechtse Open Tuinendag biedt een unieke gelegenheid om bijzondere tuinen te bezichtigen die de rest van het jaar meestal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Voor tuinliefhebbers valt er te genieten van een uitgebreid scala aan heel diverse tuinen, van groot tot klein, van formeel tot informeel. Ook de Oude Hortus (universiteitstuin) met zijn plantenkassen maakt deel uit van het programma.
De opengestelde tuinen liggen op loopafstand van elkaar in de historische binnenstad van Utrecht. Er zijn diverse tuinen met horecagelegenheden in het programma opgenomen. In sommige tuinen worden rondleidingen geven en zijn exposities te bezichtigen.

De deelnemende tuinen zijn op de Open Tuinendag tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Het programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is vanaf donderdag 7 juni verkrijgbaar bij de VVV-Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via: VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel.: 0900 128 87 32 (€ 1,30 p.g.) of via info@opentuinendagutrecht.nl. Gezien de grote belangstelling vorig jaar wordt reserveren aanbevolen.

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl en op twitter te volgen via @OpenTuinUtrecht.

Delen