Openstaan voor veranderingen

In februari 2016 start de Singularity University (SU) in Eindhoven zijn eerste vestiging buiten Silicon Valley. De SU verenigt wetenschappers, bestuurders, denkers, studenten en ondernemers om via het combineren van geavanceerde technologieën mondiale problemen op te lossen. Volgens SU-ambassadeur Yuri van Geest gaat de Nederlandse tak zich sterk richten op de gezondheidszorg.

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld : Nout Steenkamp

Als ik tegen elf uur mijn auto parkeer bij een restaurant in Rotterdam gaat mijn telefoon. “Sorry, ik ben een kwartiertje later”, verontschuldigt bedrijfseconoom Yuri van Geest (42) zich, “het wordt kwart over tien.” Ik zeg hem dat hij dát zeker niet gaat halen. Het is 27 oktober en twee dagen daarvoor is de wintertijd ingegaan. Van Geest heeft zijn horloge nog niet verzet. Een innovator leeft natuurlijk vooral in de toekomst, fantaseer ik alvast het intro bij dit interview.

Lees verder (pdf).

AA01-2016p012-015

Delen