Ovenschotel geitenkaas aubergine

Ergotherapeut Emmie Voncken (32) heeft een eigen praktijk in Sittard, is getrouwd met Paul (37) en moeder van Benja (6 maanden).

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Marcel van Hoorn/DB

 

 

“Als puber vond ik het al leuk om in de keuken te staan. Dan ging ik op zaterdag naar de markt om inkopen te doen en konden mijn ouders ’s avonds meegenieten van wat ik bedacht had. Nog steeds is de zaterdag de dag waarop ik uitgebreid kook en het heerlijk vind om te experimenteren. Ons zoontje eet nog niet veel meer dan banaan, maar ik verheug me er nu al op dat hij straks lekker met ons kan mee-eten!”

AA22-2015p076-077

Ovenschotel met geitenkaas en aubergine

(voor 2-3 personen)

Ingrediënten

  • 1/2 bakje cherrytomaten
  • 1/2 citroen
  • 1 grote aubergine
  • 1 gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram verse zachte geitenkaas
  • 250 gram couscous
  • 500 ml groentebouillon
  • blaadjes van 3 takjes verse munt
  • biologische extra vergine olijfolie
Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een ronde of ovale ovenschaal en laat deze mee opwarmen in de oven. Snijd de aubergine in de lengte in 8 dunne plakken. Maak de gele paprika schoon en snijd deze in 8 langwerpige stukjes. Doe de couscous in de ovenschaal en giet hierover de hete bouillon, laat deze wellen en kijk of er eventueel nog wat heet water moet worden toegevoegd zodat het een smeuïge massa wordt.

Bestrijk de aubergineplakken dun met olijfolie, voeg peper en zout toe en gril deze in een hete grillpan totdat u aan beide kanten de grillstrepen ziet. Doe hetzelfde met de paprika.

Maak de couscous op smaak met het sap van een halve citroen, een scheut olijfolie en wat peper. Snijd de bosui in dunne ringen en halveer de cherrytomaten en voeg deze toe aan de couscous. Deze is nu klaar.

Verdeel het stukje zachte geitenkaas in 10 stukjes, leg 8 ervan op de gegrilde aubergineplakken en rol deze op. Rangschik de paprikarepen en de auberginerolletjes om en om in een kring, leg de 2 overgebleven schijfjes geitenkaas in het midden. Plaats dit circa 15 minuten in de oven en besprenkel het voor het serveren met olijfolie en gesneden blaadjes munt.